Camping "Pleine Nature"

Lotussy beschikt over een ruime natuurcamping van ongeveer 5 hectare. Er zijn zo’n 25 plekken min of meer geprepareerd, maar er bestaat ook de mogelijkheid een eigen stek te creëren. Voorop staat de gelegenheid van iedere kampeerder tot een direct, intiem, contact met de natuur. Dus elke plek een eilandje op zich, ingebed in natuurschoon. Daarnaast zijn er 2 afgescheiden velden voor kampeeractiviteiten "en groupe". Elk met zijn eigen karakter en energie. Ideaal voor de organisatie van speciale “camps”, waarbij het creëren van een groepsdynamiek belangrijk is.

Gemotoriseerd verkeer is op het overgrootste deel van het terrein niet toegestaan. Voor het vervoer van bagage staan karretjes ter beschikking en eventueel transport per tractor. Voor caravans en campers zijn op een speciale locatie een zevental prachtige plekken gecreëerd met evt. een 10 A elektriciteitsaansluiting. Daarnaast zijn er nog een aantal idyllisch gelegen jaarplekken geprepareerd.

In tegenstelling tot de enigszins verwilderde natuur is het sanitair zeer verzorgd en luxueus. Het warme water wordt verzorgd door een waterboiler met ingebouwde warmtepomp. En zonnepanelen en een windmolen voorzien een deel van de benodigde elektriciteit. Voor de echte eco-puristen is er bovendien een composttoilet. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst hier en daar eco-chalets te bouwen. En, in het ruigste deel van het terrein nabij een beekje, een “retreatgebied” te creëren met kleine houten hutten, "cabanes". Dit voor mensen, die voor kortere of langere tijd, evt. onder onze begeleiding, echt volledig op zich willen zijn.

Voor de kleintjes is er een kleine speelweide.
Gasten kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke woonkamer, "salle de séjour" van de bewoners en vrijwilligers. En van het daarvoor gelegen zonneterras.

Centraal op het terrein bevindt zich een meditatietent, die voor een ieder vrij toegankelijk is.

Al naar gelang behoefte kunnen naast al geprogrammeerde activiteiten andere evenementen georganiseerd worden. Eventueel door de gasten zelf.

Huisdieren zijn welkom, zolang ze de kampeervrede van andere gasten niet te zeer verstoren.

De camping is het hele jaar geopend.

Reserveren is mogelijk per telefoon of per e-mail.

Camping pleine-nature 2017

Dagtarieven:

Volwassenen € 6,00
Kinderen tot 12 jaar € 3,00
Standplaats € 6,00
Auto/motor (op parkeerplaats) € 2,00
Elektriciteit € 3,50
Huisdieren € 2,00
Wintertoeslag (1/11 – 31/ 03) € 2,00 p.p.
Toeristenbelasting € 0,22 p.p. › 11 jaar

Minimaal verblijf twee nachten.

Korting van 25 % bij een verblijf langer dan 20 nachten.